10 minuter från sta´n. En evighet från vardagen.

Gerbianska Trädgården

Gerbianska Trädgården drivs av den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma.  Gerben startade sin plantskola 2005 och flyttade verksamheten till Råda Säteri våren 2010. Samtidigt hjälper han till med att förvandla Säteriets trädgård till en park värd ett besök.

Gerben har tidigare arbetat 17 år i Botaniska trädgården i Göteborg. Sedan juni 2008 arbetar han även som trädgårdsmästare på Universeum i Göteborg.

På Botaniska trädgården var han delaktig i många större projekt i klippträdgården som t.ex. Europaavdelningen med vattenfall, Flora Helenica samt torvpartiet i skuggiga Asien. Vidare har han ansvarat för den nya tuffstensanläggningen som är nordens största tuffstensodling. På Universeum ansvarar han för växterna i Regnskogen och Vattnets väg. 

Genom åren har det blivit flera resor världen över som dokumenterats med många bilder. Erfarenheterna delar han med sig av på föredrag. På sidan "expeditioner" finns lite smakprov på växter i Argentina, Iran, Irak och Sydafrika.

Trädgården kan besökas utan överenskommelse, men det bör betonas att arbetet där ständigt pågår så det är ingen färdig trädgård besökaren möter. I plantskolan odlas växter för eget bruk och försäljning. De flesta exklusiva lökar, knölar och perenner som erbjuds till online-försäljning importeras dock direkt av kunniga odlare runt om i Europa för att därmed tillfredsställa många samlare.

För mer information besök gärna:  www.gerbianska.com

Gerbianska Trädgårdar
Råda Säteri
435 32  MÖLNLYCKE
Tel: 070-391 95 86.

 

 

 

 

Årets första jubord på Råda idag

onsdagen den 27/11 går startskottet för ... 
Läs mer »